fredag 9 december 2011

1 - 9 december 2011


9 december
Idag stod det "göra brun kål" på mitt schema (något lärde vi väl oss av förra årets matplaneringsmiss då vi stod och gjorde brunkål och Janson på julafton och missade Kalle Anka). Aja man lär sig av sina misstag heter det ju (ler). Såå här fin såg brun kålen ut efter ca 1 timme i ugnen... (som bonus gjorde jag även grönsaksoppa till kvällsmat...fast nu är både knopp ock kropp rätt möra)
På tal om bonus: Vi har fått löss (igen)...sedan lilla syster började skolan såå har vi fått uppleva både löss och kräksjukan (båda erfarenheter jag kunnat klara mig utan resten av livet...hihiii. Lagom till jul har vi säkert vattenkopporna som ocksåå går i lilla systers klass)

8 december
Idag fortsatte jag på projekt: "måla tjejernas sovrum" men idag kändes det som jag mest klättrede upp och ner för stegen (målade ovanför fönster och ovanför valvet)...därav en bild lite uppifrån

7 december
Ääntligen är jag ensam hemma igen! (kul att ha familjen hemma men om man vill få något gjort såå är det bättre att de är i skolan och på jobbet (ler)). Köpte den här lila färgen till mitt pysselrum (som den "självutplånade mamma jag är" valde jag en färg som stora syster kunde tänka sig på väggarna OM mitt rum skulle behöva bli stora syster rum en dag MEN så tänkte mamma om och ville ha rummet för sig själv (stora syster får allt tåligt dela rum med lilla syster ett par år till). Tanken var att måla en fondväg med "färgen som blev över" men då vi hittade 10 liter lila färg (hade glömt bort att vi fick såå mycket) räckte det till hela rummet såå jag fick målat de väggar jag kom åt (hade ju bara städa ut för en vägg)

6 december
Idag var alla tillräckligt krya för att åka på mötet i stan och sen tog jag en snabb runda till Panduro (shoppade bl a porslinpennor och mer ljusvaxtråd) och till Apoteket innan vi körde hem igen. Glömde fota på stan såå det fick bli ett foto på påsarna hemma på dörren som dagens bild

5 december
Då vi alla fick vara hemma och "äta upp oss" en dag till så passade jag och maken på att julstädade i tv-rummet. Alla mina pyssel-lådor flyttade in i mitt pysselrum, putsa fönster och fick upp julgadriner och såå fick vi upp vår adventskalender på väggen (och öppnat de första 5 luckorna)

4 december
Tände 2:a ljuset i adventsljusstaken (med de vackra ljusen som tjejerna pysslat ihop). Tyvärr fixade inte våra magar någon adventsfika men tjejerna önskade risgrynsgröt (på låglaktosmjölk) såå lite jul-känsla fick vi trots allt (idag var det första dagen vi åt "riktig" mat...tja såå riktig man nu kallar pannkakor och risgrynsgröt (ler) )

3 december
Var lite piggare idag såå jag pysslade julklappar (altrade fryslådor och fotofodral)

2 december
Idag orkade jag i alla fall sitta upp (i mitt soffhörn) och titta på inspelad tv (allt jag missade igår).

1 december
Kräksjukan (som tjejerna fick i tisdags) "knockade" ut mig. Låg i sängen hela dagen för värken i min kropp gjorde det jobbigt att sitta upp. Jag sov bort 1 december och missade alla julkalendrar som dragit igång. Tjejerna var lite piggare såå de öppnade glatt alla luckor (radio och tv-kalender samt Little Pet Shop-kalender) Det enda jag såg idag (förutom gästtoan på moronkvisten) var taket i sovrummet.

Inga kommentarer: